Bucate din carne de porc


Jambon

Ingrediente:
  • 1 kg piept de porc,
  • ½ pahar ulei,
  • 2 linguri unt,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • ½ linguriţă paprica,
  • 2-3 foi de dafin,
  • sare,
  • piper negru măcinat.
Pentru stratul de legume:
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau ţelină.
Pentru garnitură:
  • 1-2 dovlecei,
  • 2 cepe,
  • 6-8 ciuperci shampignons,
  • 1/3 pahar de porumb conservat,
  • 3 linguri vin alb de masă,
  • 2 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe şi de grăsimea de prisos, apoi se unge bine cu un amestec de sare, piper, paprica, foi de dafin, şi usturoi pisat şi se stropeşte cu vin. Se pune la marinat pentru 24 ore. Într-o tavă unsă cu unt se pune stratul din legume: rădăcinile şi ceapa tăiate feliuţe. Deasupra se pune carnea, foile de dafin se înlătură. Pe carne se pun bucăţele de unt, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor, temperatura de 200°C pentru 45 minute.
Cînd este gata, jambonul se taie porţii şi se serveşte fierbinte cu garnitură.
Prepararea garniturii: Dovleceii se taie rondele, ceapa – semiinele, ciupercile - feliuţe. Se prăjesc în ulei toate 5-7 minute, apoi se adaugă porumbul, vinul, condimentele şi se înăbuşă 5-7 minute.

Zraze „Nistru”

Ingrediente:
  • 600 g carne de porc (pulpă sau piept),
  • 3 linguri untură,
  • 2 linguri unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
  • 1 ceapă,
  • 1 lingură untură,
  • 1 ou,
  • 2 linguri frişca,
  • 1 lingură caşcaval mărunţit,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură pătrunjel verde tăiat mărunt.
Mod de preparare:
Carnea se taie cîte 2 bucăţi la o porţie se bate pînă la grosimea de 0,5 cm, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se răsucesc cîrnăciorii şi se prăjesc pe toate părţile în untură călită, apoi se dau la cuptor pentru 4-5 minute. 
Prepararea umpluturii: Ouăle se bat cu frişcă, se sărează, se dau la cuptor. Omleta se taie fidea, se adaugă caşcaval, pătrunjel, ceapă prăjită, se pipărează şi se amestecă.

Zraze de Chişinău

Ingrediente:
  • 600 g carne de porc,
  • 2 linguri untură de porc,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde.
Pentru umplutură:
  • 1 ou,
  • 1 ceapă,
  • 3-5 ciuperci shampignons,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguriţe verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Carnea se taie de-a curmezişul fibrelor cîte 2 bucăţi pentru o porţie, se bate, se presară cu sare şi piper. În centrul fiecărei bucăţi se pune umplutura, se rulează cîrnăciorii. Zrazele se trec prin faină, se înmoaie în ou şi se prăjesc în untură pe 2 părţi. Se dau la cuptor pînă sunt gata. 
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţa tăiată, untul moale, sarea, piperul şi se amestecă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu