vineri, 29 martie 2013

Gusturi dulci din jurul lumii: top 5 cele mai bune deserturi


Bucataria unei tari este la fel de importanta ca si obiectivele turistice ale locului respectiv. Traditiile culinare difera de la o tara la alta, mai ales daca ne gandim la dulciurile copilariei de care ne-am tot amintit cu mare drag: prajituri, placinte, torturi sau inghetate.

Gustos.ro va invita la un traseu dulce in jurul lumii, un traseu al gustului si deliciilor artei culinare. Veti fi incantati de traditionalul desert italian, de adevarata crema de zahar ars frantuzeasca, de gogosile spaniole, de unul dintre cele mai faimoase deserturi vieneze, de baclavaua turceasca dulce ca mierea. Inegalabilele arome si gusturi ale acestor deserturi va vor seduce fara doar si poate.

Iata, asadar, ghidul retetelor care va conduc spre cele mai fascinante bucatarii dulci ale lumii.

Tiramisu - Italia
Prajitura Tiramisu este prajitura a carei savoare nu poate fi descrisa. Originara din Toscana, prajitura are in componenta ingrediente precum branza italiana (Mascarpone), piscoturi (savoiardi), frisca, zahar, cafea si praf de cacao.




Crème brûlée - Franta
Acest desert nu este doar gustos si apreciat in orice colt al lumii, ci si usor de preparat. Crème brûlée este considerata o varianta nobila a cremei de zahar ars, compozitia avand aceleasi ingrediente: oua, lapte, zahar. Secretul acestui desavarsit desert este stratul superior de zahar ars, caramelizat.


Sursa foto

Churros - Spania

Churros sau gogosile spaniole au in compozitie aceleasi ingrediente care se gasesc si in gogosile clasice (apa, faina, oua, unt). Ceea ce le face deosebite este forma de bagheta pe care o au.




Baclava - Turcia

Gustul nemaipomenit al baclavalei turcesti este dat de abundenta miezulului pisat de fistic sau nuca. Prajitura este formata din mai multe straturi suprapuse de aluat, zahar, miere de albine si scortisoara.




Sachertorte - Austria
Aceasta prajitura cu ciocolata este mandria bucatariei vieneze. Sachertorte este formata din straturi dense de pesmet sau chec de ciocolata nu foarte dulci, doua straturi de gem de caise si acoperita cu o glazura consistenta si uniforma de ciocolata. Pentru compozitie se mai foloseste miez de nuca, coacaze sau martipan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu