vineri, 29 martie 2013

Camara cu bunatati din copilarie


Copilaria este cea mai frumoasa perioada din viata noastra, perioada care ne trezeste amintiri placute si dragi. Cui nu ii este dor de gustul copilariei si de bunatatile frumos ambalate din camara bunicii?

Retetele copilariei cu aromele inconfundabile si mirosul ademenitor de dulceturi, siropuri, prajituri de casa si cozonac vor trezi mereu in noi sentimente de nostalgie, mai ales cand stim cu totii: gustul de casa este unic. Acel gust care te face sa te gandesti la dulciurile pregatite de bunica, de mama, de cineva drag. Compoturile, marmelada, gemurile de prune, visine, piersici, caise, dulceata de trandafiri sau de macese, magiunul cu miez de nuca, prajiturile pufoase, checul, pandispanul si cozonacul sunt doar cateva dintre deserturile care ne-au incantat inca de cand eram copii. Etajerele din camara bunicii erau pline de astfel de bunatati. Nimic nu lipsea.

Gustos.ro
 va propune cateva retete si trucuri pentru prepararea dulciurilor de casa, astfel incat gusturile de odinioara sa le savurati si azi.
Prajiturile de casacheculpandispanul si cozonacul sunt cele mai ravnite dulciuri din camara cu secrete delicioase a bunicii. Sunt acele dulciuri aromate si savuroase care dispar inainte de a se raci bine.

Negresa



Chec



Cozonac cu rahat si ciocolata



Compoturile, gemurile si dulceturile aveau un loc special in camara bunicilor. Preparate din aproape orice tip de fructe, compoturile au si acum o aroma speciala pe care nu o putem inlocui cu nimic altceva. De asemenea, fructele intregi din compot pot fi folosite la prepararea tartelor.

Compot de visine



Gemurile ne amintesc de diminetile in care micul dejun consta intr-un ceai si intr-o felie de paine prajita cu unt si cu mult gem de fructe. Aceste minunatii la borcan pot fi preparate din toate fructele care va plac.
Dulceturile sunt alte delicatese nelipsite din camara. Sunt ideale pentru umplutul prajiturilor si al clatitelor. Dulceata de trandafiri si de macese sunt unele dintre cele mai rafinate dulceturi.
Sa nu uitam si de retetele de pandispandulceata de rubarba si gem de capsuni. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu