miercuri, 27 martie 2013

Trucuri pentru un gratar perfect


Friptura la gratar e un deliciu – fie servita in aer liber, fie gatita chiar in bucatarie, o putem personaliza dupa gustul nostru si e o mancare agreata de intreaga familie. Iata si cateva sfaturi, pentru o friptura perfecta.


1.Daca pregatesti friptura la gratar in aer liber, e bine sa faci astfel: intr-o parte a gratarului, pune 2/3 din carbuni, iar in partea cealalta, 1/3. Astfel, vei avea o parte in care focul e mai puternic, pentru a praji carnea, la inceput, si o parte mai putin fierbinte, pentru final.

2.E bine sa ungi bucatile de carne cu ulei si cu sare si piper din belsug, pentru ca ultimele doua aluneca de pe carne, pe gratar.

3.Pentru inceput, tine carnea pe partea mai fierbinte a gratarului pentru aproximativ 3 minute, pentru fiecare parte.

4.Apoi, trece bucata de carne pe partea mai putin fierbinte a gratarului pana e gata. Aici, depinde de gustul tau si de cat de prajita iti place carnea.

5.Pentru a testa daca e gata carnea, o poti taia din cand in cand, ca sa vezi daca s-a patruns. Totusi, nu face lucrul asta prea des, pentru ca nu va mai fi la fel de suculenta.

6.Cand friptura e gata, scoate-o de pe gratar si las-o sa stea deoparte cam 5 minute.  Astfel, sucul fripturii va fi pastrat inauntru si gustul va fi excelent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu