miercuri, 27 martie 2013

Zece mancaruri cu super-puteri


Stim atat de putine despre ce mancam! Sunt unele alimente care, desi nu cunoastem acest lucru despre ele, sunt adevarati super-eroi ai lumii culinare.
Pline de substante nutritive si, chiar, foarte delicioase, le putem include in dieta zilnica, pentru a ne asigura un super-meniu sanatos zilnic! Iata care sunt cele zece alimente cu super-puteri care iti vor imbunatati stilul de viata:

1. Pepene galben. Un sfert de pepene iti asigura aproape intreg necesarul de vitamina A si D pentru o intreaga zi.

2. Cartofi dulci. Cartofii dulci sunt printre cele mai bune legume pe care le poti manca. Sunt plini de vitamina C, potasiu si fibre.

3. Lapte degresat (1% grasimi). Laptele degresat e o sursa excelenta de calciu, vitamine si proteine, cu aproape zero grasimi care sa iti blocheze arterele si fara colesterol.

4. Cereale simple. O jumatate de ceasca de cereale simple iti asigura intreg necesarul de fibre pentru o singura zi - prin asta iti reduci riscul de constipatie si boli de inima.

5. Portocale. Delicioase si pline de vitamina C, acid folic si fibre.

6. Broccoli. Bogat in vitamina C si acid folic.

7. Paine integrala. Painea integrala e mai bogata in fibre decat painea alba si contine aproape o duzina de vitamine si minerale in plus.

8. Pepene rosu. O sursa excelenta de vitamina C si antioxidanti - si are un gust excelent! Perfect pentru o gustare, un desert sau un picnic.

9. Fasole. Un aliment ieftin, slab in grasimi si bogat in proteine, fier, acid folic si fibre. Le poti manca ca un fel de mancare, o gustare, intr-o salata, supa sau intr-un sos salsa.

10. Spanac. Plin de vitamina C, antioxidanti, calciu si fibre. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu