miercuri, 27 martie 2013

Retete usoare cu paste


Pastele pot fi pregatite in atat de multe feluri, incat nu prea ai sanse sa te plictisesti de ele. Poti chiar inventa retete, odata ce te-ai obisnuit cu procesul de gatire si cu ce merge si ce nu intr-un sos de paste. Pentru inceput, iti oferim cateva retete usoare.


Spaghetti italienesti cu carnati

Ingrediente: 1 kg carnati, 1,5 l sos de spaghete, o cutie de pasta de rosii, un ardei gras verde, o ceapa, o lingurita de parmezan, o lingurita de patrunjel, apa

Mod de preparare: Fierbe carnatii in putina apa. Apoi, adauga restul de ingrediente intr-o cratita, adauga carnatii taiati feliute si lasa la fiert. Toarna sosul peste paste cand e gata si presara parmezan deasupra.

Spaghete la cuptor

Ingrediente: o ceapa, un ardei gras verde, o lingura unt, o cutie de rosii la conserva, o conserva de ciuperci, o cutie de masline, doua lingurite de oregano, carne tocata de vita, spaghetti, branza cheddar, apa, parmezan, supa de vita

Mod de preparare: Intr-o tigaie, adauga ceapa si ardeiul gras, in putin unt topit. Dupa ce s-au patruns, adauga rosiile, ciupercile, maslinele si oregano, apoi, carnea tocata de vita. Fierbe timp de 10 minute. Apoi, intr-o tava, pune jumatate din cantitatea de spaghete fierte, adauga sos, apoi iar spaghete, apoi sos. Intre straturi, presara branza cheddar, apoi, peste ultimul strat, parmezan. Adauga putina supa de vita si tine la cuptor 30-35 de minute.

Spaghete cu pui

Ingrediente: margarina, un ardei gras, o conserva de ciuperci, 2 cesti supa de pui, ¼ ceasca faina, bucatele de piept de pui,  o lingurita de sare, cateva migdale, spaghete, 4 felii de branza

Mod de preparare: Topeste margarina si adauga ardeiul gras si ciupercile pentru cateva minute. Apoi, adauga faina si amesteca bine. Adauga supa de pui si tine pe foc pana se ingroasa. Apoi, adauga puiul si condimente, dupa gustos, si, la urma, migdalele. Fierbe spaghetele si, dupa ce sunt gata, amesteca-le cu celelalte ingrediente. Pune intr-o tava si acopera cu feliile de branza. Tine la cuptor pana se topeste branza, apoi serveste-le calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu