miercuri, 27 martie 2013

Cum te poti feri zilnic de mancarurile nesanatoase


Chiar daca, in viata de zi cu zi, suntem asaltati de mancaruri nesanatoase, ce par o alternativa mai rapida si (uneori) mai ieftina, e destul de usor sa gasim inlocuitori pentru toate aceste alimente nesanatoase, pentru a ne schimba modul de viata.
Iata cateva sfaturi:

Batoane de cereale. Acestea sunt alternative foarte bune la batoanele de ciocolata pe care dorim sa le rontaim atunci cand avem pofta de ceva dulce. Batoanele de cereale iti potolesc foamea si sunt bogate in proteine. De asemenea, ele iti vor satisface pofta de dulce si au un gust chiar bun.

Fructe si legume. Fructele si legumele iti hranesc corpul, continand o serie de vitamine si minerale esentiale. De asemenea, pentru ca fructele sunt dulci, pot fi un inlocuitor perfect pentru dulciurile la care poftim atat de des. Spre exemplu, merele, datorita continutului de fibre, iti statisfac rapid foamea.

Popcorn. Daca nu stiai, popcornul e mult mai sanatos decat, spre exemplu, chips-urile din cartofi. Si nu uita ca, pentru arome, poti adauga popcornului tot felul de ingrediente, de la unt, la sare sau chiar condimente.

Apa. Daca simti deodata o pofta pentru mancare nesanatoasa, bea un pahar de apa. Apa te va umple si iti va potoli temporar foamea.

Una dintre cele mai bune moduri prin care poti reduce cantitatea de mancaruri nesanatoase e sa ai in casa doar alternative sanatoase. Daca, atunci cand ai pofta de o gustare, ai la indemana alimente sanatoase, iti vei potoli pofta de a da fuga la cel mai apropiat fast food. Avand in vedere ca cei mai multi oameni consuma mancaruri nesanatoase pentru ca pot fi procurate si consumate mai rapid, poti evita acest lucru avand in casa mereu ceva sanatos de rontait.

Al doilea lucru pe care il poti face este sa iti intocmesti un plan. Astfel, vei fi mai motivat, daca iti alcatuiesti o lista de argumente pentru care sa te “lasi” de mancarurile nesanatoase. Poti lipi acest plan chiar de frigider, pentru un efect maxim: de fiecare data cand vei vrea sa mananci, iti va “sari” in ochi.

Alta problema cu acest tip de mancare este ca oamenii au tendinta sa consume prea mult. Daca iti e pofta de ciocolata sau de un hamburger, e posibil sa nu te opresti doar aici. Asadar, e bine sa iti mai permiti din cand in cand sa “trisezi”, dar consuma cu moderatie!

Daca iti plac mancarurile prajite, poti substitui aceasta metoda cu frigerea pe gratar. Nu vei folosi la fel de mult ulei si, cu o combinatie perfecta de condimente si ierburi, mancarurile vor avea un gust chiar mai bun.

In ultimii ani, industria fast food a fost acuzata ca nu oferea in meniurile sale si variante sanatoase, pe langa alimente precum hamburgeri, pizza, shaorma etc. Acum, majoritatea localurilor de acest gen ofera si salate sau piept de pui la gratar, spre exemplu. Daca trebuie neaparat sa iei masa la un fast food, orienteaza-te spre astfel de preparate.

In final, nu renunta usor. Daca stilul tau de viata se bazeaza mult pe mancarea la fast-food, va fi greu sa renunti la ea din prima. Ai rabdare si, chiar daca mai “calci stramb”, persista.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu