Aerul de primavara si temperaturile ridicate isi fac simtita prezenta din ce in ce mai mult. Odata cu venirea lor si organismul are nevoie de o cura de detoxifiere. Daca socotim ca ne dorim sa mai scapam si de kilogramele in plus acumulate pe timpul iernii, alimentatia trebuie sa fie una pe masura.
Cu totii stim ca este bine sa avem 5 mese pe zi: 3 principale si 2 gustari. In aceste mese un rol important il au fructele si legumele. Explozia de verdeturi si legume din aceasta perioada nu are cum sa nu iti deschida apetitul pentru mancaruri usoare. Si ce poate fi mai gustos si mai sanatos decat o salata?! Salatele reprezinta cea mai buna alegere pentru aceste zile calduroase, cel mai simplu fel de mancare pe care il poti prepara oriunde si pe care il poti savura in orice moment. In afara faptului ca nu contin foarte multe calorii, mancand salate organismul tau se va bucura de proprietatile nutritive ale unor substante precum vitamina C, E, beta caroten.
Gustos. ro iti propune 7 salate delicioase pe care le poti prepara rapid si care pot inlocui cu usurinta mesele copioase pe parcursul unei saptamani.
Salata de spanac
Ingrediente250 gr spanac1 ceapa rosie taiata subtire2 ciuperci mari albe taiate felii½ lingurita de mustar1 lingurita zahar8 bucati de bacon felii groase tocatepiper negru macinatotet din vin rosusare
Mod de preparare
Frunzele de spanac se spala bine, se indeparteaza cozile si nervurile si se lasa la scurs, dupa care se pun intr-un castron mare. Baconul se prajeste intr-o tigaie, apoi se pune pe un servet de hartie pentru a-si lasa grasimea. Din uleiul ramas, se toarna 3 linguri intr-o cescuta care se incalzeste intr-o cratita mica la foc mediu si se adauga mustarul, zaharul, otetul, sarea si piperul. Peste spanacul din castron se taie ceapa, ciupercile, se toarna dressingul obtinut si baconul. Se amesteca bine si salata de spanac este gata!
Salata de ridichi
Ingrediente2 ridichi3 oua fierte tariulei de maslineotetsarepiper
Mod de preparareRidichiile se dau pe razatoare, se amesteca cu sare si raman asa pana isi lasa sucul. Ouale, fierte tari, se taie felii subtiri si se amesteca cu ridichile. Se asezoneaza cu ulei si cu otet dupa gust.
Salata de leurda cu rosii si branza
Ingrediente12 frunze de leurda, spalate bine si taiate fasiutecateva rosii mici taiate jumatati100 gr branza telemea de capra sau de oaie 1 lingurita mustar iute1 lingurita zahar1 1/2 lingura de suc de lamaie4 linguri ulei de maslinesarepiper
Mod de preparareSe spala leurda si rosiile, se taie, se pun intr-un castron si se adauga branza taiata bucatele. Intr-un castronel se prepara sosul adaugand mustarul, sucul de lamaie, sarea, piperul, zaharul si uleiul. Peste mixtura de leurda se toarna sosul si se amesteca bine. Se serveste simpla sau cu paine, dupa preferinte.
Salata de cruditati
Ingrediente1 capatana de telina2 morcovi de marime medie1 marzeama de la ½ lamaiesare piper
Mod de preparareToate ingredientele se spala, se curata si se dau pe razatoare, dupa care se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust. Nimic mai simplu! Optional se adauga zeama de la o jumatate de lamaie.
Salata de cartofi noi
Ingrediente500 gr cartofi noi (cat mai mici)5 linguri de smantana 1 lingurita marar1 legatura patrunjel1 catel usturoi 2 lingurite mustar 1 ceapa verde (doar cozile tocate)150 gr sunca afumata taiata cubulete sare piper
Mod de preparareCartofii noi se spala bine, se inlatura coaja cu o perie, se taie in doua sau in patru in functie de marime si se pun la fiert cu apa si sare. Dupa ce fierb, se strecoara si se lasa la racit. Intr-un bol se prepara dressingul din smantana, mustar, patrunjel tocat, marar, usturoi pisat, sare si piper. Acesta se toarna peste cartofi, apoi amestecul se pune la rece. Se taie ceapa verde rondele, iar sunculita se prajeste pana devine crocanta. Dupa racire se adauga peste amestecul de cartofi si dressing. Salata poate fi servita!
Salata verde
Ingrediente1 salata verdeotet/zeama de lamaiesarepiper
Mod de preparare
Frunzele de salata se curata, se spala, iar apoi se taie fasii. Se adauga sare, piper si otet dupa gust. In cazul in care otetul nu este pe placul tau, alege zeama de lamaie.
Salata greceasca
Ingrediente3 rosii2 castraveti1 ceapa200 gr branza feta2, 3 linguri ulei de masline10 masline negreoreganosarepiper
Mod de preparare
Se spala rosiile si se taie in patru. Castravetii se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie rondele. Ingredientele mentionate, amestecate intr-un bol se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se adauga branza feta taiata cubulete si maslinele fara samburi. Se toarna uleiul de masline, apoi se presara oregano.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu